Kategóriák
Menü
 
Bevásárlókosár
Jelenleg a kosarad még üres.
Helyezz terméket a KOSÁRBA!
Gyártók
Hajtípus
Termékcsalád
Hatóanyag
 

Tudtad?

A professzionális hajfestékek használata nagyon hasonló és korántsem bonyolultabb, mint az illatszer üzletekben kapható társaiké.

Professzionális hajfestékek

Professzionális hajfestékek széles választéka webáruházunkban A hajfestékek kíméletes összetevőkkel rendelkeznek, melyek kevésbé roncsolják a haj szerkezetét tartós használat alatt. A hajfestékek természetes vagy ragyogóan divatos árnyalatokat kölcsönöznek hajadnak, illetve tökéletes és tartós ősztakarást biztosítanak. 

Mit tudnak Neked nyújtani a professzionális hajfestékek?Egy professzionális hajfesték a lakossági hajfestékekkel szemben a gyakorlott kezekben pontosan olyan árnyalatú, fényességű, színmélységű, hamvasságú hajszínt eredményez, mintha azt fodrász festette volna. Éppen ezért ár-érték arányban egy ilyen hajfesték jobban megéri az árát. Webáruházunkban természetesen találsz kedvező árú hajfestéket és nyilván drágábbakat is, melyek között  nyilvánvalóan  minőségbeli különbségek tapasztalhatóak.

 

Összességében elmondható, hogy a professzionális hajfestékek egyáltalán nem drágábbak a lakossági hajfestékeknél, sőt, sok esetben még olcsóbbak is. Emellett igazán gyönyörű, ragyogó és vibráló hajszíneket kölcsönöznek számodra. Pontosan olyat, amelyre csak profi fodrászok képesek, hiszen ők is ezeket a termékeket használják.

Mi az, amit a professzionális hajfestékről tudni kell?

  1. Használatukhoz hidrogén-peroxid (Oxigenta színelőhívó) szükséges. Ebből létezik 3, 6, 9, és 12 %-os. Attól függően, hogy milyen színt szeretnél, kell választani ezek közül.

  2. Olyan ápoló hatóanyagokat tartalmaznak, melyeket a lakossági hajfestékek nem. Ilyenek például a mikropigmentek, melyek hatékonyabban tudnak bejutni a haj szerkezetébe.

  3. A professzionális hajfestékek olyan továbbfejlesztett technológiával és odafigyeléssel készülnek, mely garancia arra, hogy a legjobb terméket használd a hajadra. Olyan világmárkák csúcstermékei találhatóak meg a professzionális hajfestékek között, mint a L’Oreal, Wella, Schwarzkopf, Alfaparf, vagy Lisap.

  4. Biztosabb, tartósabb fedő és őszfedő képességgel bírnak, mint a lakossági festékek általában.

professzionális hajfesték

Professzionális hajfestékek használata

A professzionális hajfestékek használata nagyon hasonló és korántsem bonyolultabb, mint az illatszer üzletekben kapható társaiké.

Általában egy-egy arányban /1+1/ keverendőek hidrogén-peroxiddal (tehát amennyi hajfesték van a tubusban annyi színelőhívót kell hozzá keverni), néhány kivételes esetben pl.: erősebb szőkítés esetén ezek az arányok változhatnak, de ezt a használati útmutatóban illetve a dobozon minden esetben jelzik /1+1.5, 1+2/!

Színezésnél 3%-os, saját színmélységnél vagy 1 színmélység világosításánál 6%-os, 2-nél 9%, míg 3-nál már 12%-os hidrogén-peroxid használata javasolt.

Intenzív szőkítésnél /1+2 keverési aránynál/, 3 színmélységnél 9%-os, 5-nél már 12%-os hidrogén-peroxid szükséges.

Ősz haj elfedése esetén valamennyi hajfestéknél megtalálható, erre a célra készült erősebb fedőképességgel bíró, úgynevezett natúr illetve intenzív natúr színek, amelyek bármilyen más árnyalattal keverhetőek, általában egy-egy arányban.

Akárcsak a lakossági festékeknél, új szín választásánál, természetesen az egész haj festése szükséges, majd a hatóidő leteltével meg kell tisztítani a hajat a festéktől, és ezután a megfelelő ápolást követően a megszokott módon formázható a haj.

A lenövés utófestésénél, csak a tő festése szükséges. Esetleg fénytelen, matt hatást keltő haj esetén, a hatóidő letelte után, a tövön lévő festék felvizezhető, és ezzel a már hígabb, felvizezett festékkel érdemes átemulgálni az egész hajat, majd kb. 10-15 perc után lemosni, így a visszanyeri fényét a haj. Ez főleg sötét hajfestékeknél fontos, hiszen ha folyamatosan minden festés alkalmával az egész haj át van festve, sajnos a világosabb barnák is besötétednek, szinte feketévé válnak.
Kivételt képeznek az élénk vibráló vörösek, ezek a színek kopnak leglátványosabban, ebben az esetben mindenképp muszáj átszínezni a hajhosszt is, viszont gyengébb hidrogén-peroxiddal /3 %/ keverve, de hosszabb hatóidővel.

hajfestek3Szőkítésnél, első alkalommal, az eredeti hajszínnek megfelelő, és a festék által előírt mennyiségű 9 vagy 12%-os hidrogén-peroxiddal kevert festékkel, az egész hajhossz festése szükséges. A hatóidő leteltével alaposan megtisztítandó a haj.
A már szőkített haj utófestésénél kizárólag csak tövet szabad festeni, a megfelelő %-os hidrogén-peroxiddal keverve, hiszen a hajtőnek még szívó hatásra van szüksége, ellentétben a már korábban szőkére festett résszel. Így elkerülhető, hogy az előzőekben kiszőkített haj még világosabb legyen a frissen szőkített hajtőhöz képest, és kevésbé is roncsolódik. Esetleg ha már fakó, kopott, fénytelen a már szőkített rész, a hajtövön lévő festék a már fent említett módon felvizezhető, majd az emulgálást követően 10-15 percig fenntartható, majd ezt követően lemosandó a festék. Természetesen, ha sötétebb vagy esetleg más árnyalatú szőke szín a cél, mint az addig használt, a hajtő szőkítése után, a világosabb már kiszőkített hajat gyengébb hidrogén-peroxiddal /3%/ szükséges „sötétíteni illetve árnyalni”, szintén hosszabb hatóidővel.

A hajfestést követő színmegőrző, ápoló termékek használata még tartósabb színeket, valamint a szőkített haj fokozott ápolása, természetes hatású és árnyalatú, lágy esésű tincseket eredményez.

Fontos, hogy a lakossági hajfestékekhez hasonlóan a professzionális hajfestékek sem képesek a festett hajszín felvilágosítására, ez esetben, előzőleg festék eltávolításra van szükség! Valamint e festékek használata előtt is bőrpróba javasolt!

 

A megfelelő professzionális hajfesték és színárnyalat kiválasztásával, tartós, jó fedőképességű, természetes vagy épp a szivárvány színeiben pompázó hajszín nyerhető!

X
hiba :-)
https://www.fodraszkellekek.hu/