KezdőlapRólunk mondtátokVásárlási információkÜgyfélszolgálat
A bevásárlókosarad
   jelenleg még üres.
Név/kulcsszó szerint
Márka szerint
Válassz márkát!
Hajtípus szerint
Válassz hajtípust!
A professzionális hajfestékek használata


Mit tudnak Neked nyújtani a professzionális hajfestékek?


A lakossági hajfestékekkel szemben a professzionális hajfestékek gyakorlott kezekben pontosan olyan árnyalatú, fényességű, színmélységű, hamvasságú hajszínt eredményeznek, melyet előtte megálmodtál magadnak. Az ár tekintetében vannak rendkívül kedvező árú, és drágább termékek is, azonban ezek között nyilvánvalóan  minőségbeli különbségek tapasztalhatóak. 


Összességében elmondható, hogy a professzionális hajfestékek egyáltalán nem drágábbak a lakossági hajfestékeknél, sőt, sok esetben még olcsóbbak is. Emellett igazán gyönyörű, ragyogó és vibráló hajszíneket kölcsönöznek számodra. Pontosan olyat, amelyre csak profi fodrászok képesek, hiszen ők is ezeket a termékeket használják.Mi az, amit a professzionális hajfestékről tudni kell?

1. Használatukhoz hidrogén-peroxid (színelőhívó) szükséges. Ebből létezik 3, 6, 9, és 12 %-os. Attól függően, hogy milyen színt szeretnél, kell választani ezek közül.
2. Olyan ápoló hatóanyagokat tartalmaznak, melyeket a lakossági hajfestékek nem. Ilyenek például a mikropigmentek, melyek hatékonyabban tudnak bejutni a haj szerkezetébe. 
3. A professzionális hajfestékek olyan továbbfejlesztett technológiával és odafigyeléssel készülnek, mely garancia arra, hogy a legjobb terméket használd a hajadra. Olyan világmárkák csúcstermékei találhatóak meg a professzionális hajfestékek között, mint a L’Oreal, Wella, Schwarzkopf, Alfaparf, vagy Lisap.
4. Biztosabb, tartósabb fedő és őszfedő képességgel bírnak, mint a lakossági festékek általában.Hogyan kell használni a professzionális hajfestékeket?


A professzionális hajfestékek használata nagyon hasonló és korántsem bonyolultabb, mint az illatszer üzletekben kapható társaiké.

Általában egy-egy arányban /1+1/ keverendőek hidrogén-peroxiddal (tehát amennyi hajfesték van a tubusban annyi színelőhívót kell hozzá keverni), néhány kivételes esetben pl.: erősebb szőkítés esetén ezek az arányok változhatnak, de ezt a használati útmutatóban illetve a dobozon minden esetben jelzik /1+1.5, 1+2/! 

Színezésnél 3%-os, saját színmélységnél vagy 1 színmélység világosításánál 6%-os, 2-nél 9%, míg 3-nál már 12%-os hidrogén-peroxid használata javasolt. 

Intenzív szőkítésnél /1+2 keverési aránynál/, 3 színmélységnél 9%-os, 5-nél már 12%-os hidrogén-peroxid szükséges.

Ősz haj elfedése esetén valamennyi hajfestéknél megtalálható, erre a célra készült erősebb fedőképességgel bíró, úgynevezett natúr illetve intenzív natúr színek, amelyek bármilyen más árnyalattal keverhetőek, általában egy-egy arányban.

Akárcsak a lakossági festékeknél, új szín választásánál, természetesen az egész haj festése szükséges, majd a hatóidő leteltével meg kell tisztítani a hajat a festéktől, és ezután a megfelelő ápolást követően a megszokott módon formázható a haj.

A lenövés utófestésénél, csak a tő festése szükséges. Esetleg fénytelen, matt hatást keltő haj esetén, a hatóidő letelte után, a tövön lévő festék felvizezhető, és ezzel a már hígabb, felvizezett festékkel érdemes átemulgálni az egész hajat, majd kb. 10-15 perc után lemosni, így a visszanyeri fényét a haj. Ez főleg sötét hajfestékeknél fontos, hiszen ha folyamatosan minden festés alkalmával az egész haj át van festve, sajnos a világosabb barnák is besötétednek, szinte feketévé válnak. 
Kivételt képeznek az élénk vibráló vörösek, ezek a színek kopnak leglátványosabban, ebben az esetben mindenképp muszáj átszínezni a hajhosszt is, viszont gyengébb hidrogén-peroxiddal /3 %/ keverve, de hosszabb hatóidővel.

Szőkítésnél, első alkalommal, az eredeti hajszínnek megfelelő, és a festék által előírt mennyiségű 9 vagy 12%-os hidrogén-peroxiddal kevert festékkel, az egész hajhossz festése szükséges. A hatóidő leteltével alaposan megtisztítandó a haj. 
A már szőkített haj utófestésénél kizárólag csak tövet szabad festeni, a megfelelő %-os hidrogén-peroxiddal keverve, hiszen a hajtőnek még szívó hatásra van szüksége, ellentétben a már korábban szőkére festett résszel. Így elkerülhető, hogy az előzőekben kiszőkített haj még világosabb legyen a frissen szőkített hajtőhöz képest, és kevésbé is roncsolódik. Esetleg ha már fakó, kopott, fénytelen a már szőkített rész, a hajtövön lévő festék a már fent említett módon felvizezhető, majd az emulgálást követően 10-15 percig fenntartható, majd ezt követően lemosandó a festék. Természetesen, ha sötétebb vagy esetleg más árnyalatú szőke szín a cél, mint az addig használt, a hajtő szőkítése után, a világosabb már kiszőkített hajat gyengébb hidrogén-peroxiddal /3%/ szükséges „sötétíteni illetve árnyalni”, szintén hosszabb hatóidővel.

A hajfestést követő színmegőrző, ápoló termékek használata még tartósabb színeket, valamint a szőkített haj fokozott ápolása, természetes hatású és árnyalatú, lágy esésű tincseket eredményez.

Fontos, hogy a lakossági hajfestékekhez hasonlóan a professzionális hajfestékek sem képesek a festett hajszín felvilágosítására, ez esetben, előzőleg festék eltávolításra van szükség! Valamint e festékek használata előtt is bőrpróba javasolt!


A megfelelő professzionális hajfesték és színárnyalat kiválasztásával, tartós, jó fedőképességű, természetes vagy épp a szivárvány színeiben pompázó hajszín nyerhető!

Válassz a professzionális hajfestékek közül, és találd meg a saját színedet!

 

 
TOP 3 termék
Yunsey erdeigyümölcsös 2 fázisú kondicionáló spray festett hajra
2 670 FT
Anaconda Argán Őssejtes Ránctalanító Biogél
4 890 FT
Aqua Nelly pomade fexibilis hajfény wax DIOR férfi, erős tartás
2 020 FT